close
Actualitate

Doctor, la un spital din Prahova, filmat în timp ce refuză internarea unui pacient: „Nu-mi merge pixul”. VIDEO

Un doctor de la Spitalul Orăşenesc Băicoi a fost filmat în timp ce refuză internarea unui pacient trimis de la Spitalul Judeţean Ploieşti, iar într-un acces de furie rupe actele cu care persoana respectivă s-a prezentat la spital. „Nu-mi merge pixul”, răspunde medicul.

Medicul filmat în timp ce refuză internarea unei paciente de 87 de ani, cu afecţiuni cardiace, în Spitalul Orăşenesc Băicoi şi rupe fişele medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, a solicitat, luni, încetarea contractului de colaborare, iar în Comisia de disciplină şi-a cerut scuze.

Directorul Spitalului Orăşenesc Băicoi, Andreea Irimescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că medicul Marta Coman, filmat în timp ce era de gardă şi a refuzat să interneze o pacientă, şi-a dat demisia şi nu va mai face gărzi în unitatea spitalicească.

Potrivit unei înregistrări care a apărut în mediul online, o femeie s-a prezentat la Spitalul Orăşenesc Băicoi cu o rudă, trimisă de Spitalul Judeţean Ploieşti, unde medicii ar fi scris „retur internare Băicoi”.

Doctoriţa refuză internarea aparţinătorului femeii, iar întrebată asupra motivelor, răspunde: „Ştiţi care e chestia? Eu ies din gardă mâine la ora 8. Dacă îmi mai vin 20 ca dvs …”.

Femeia îî spune medicului că a venit la Băicoi pentru a-şi interna ruda, la care medicul îi spune: „Aţi venit şi vă trimit acasă”.

Întrebată de ce refuză internarea, medicul răspunde: „Nu vreau. (…) Internările nu se fac de la Ploieşti la Băicoi, aici eu hotăresc, nu Ploieştiul peste mine. (…) Nu-mi merge pixul”.

În cele din urmă, într-un acces de furie, doctoriţa rupe actele cu care femeia s-a prezentat la spital.

Managerul Spital Orăşenesc Băicoi, Irimescu Andreea, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că în acest caz a fost deschisă o anchetă.

Cristian Grasu, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat, referitor la cazul de la Spitalul din Băicoi, unde medicul de gardă a fost filmat refuzând internarea unui pacient, că dacă persoana respectivă „a fost tratată, lucrurile sunt în regulă”.

„Am iniţiat prin intermediul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova o anchetă la Spitalul din Băicoi cât şi la Unitatea Primiri Urgenţe a Spitalului din Ploieşti. Spitalul din Băicoi nu are angajat un cardiolog, competenţa lor este limitată. Doamna doctor este pneumolog, era de gardă şi specialitatea dumneaei nu se refera la probleme cardiovasculare. Atitudinea respectivă o reprezintă pe doamna. Am deschis o ancheta, vom vedea rezultatul anchetei, apoi se vor lua nişte decizii”,

Cristian Grasu a precizat că medicul va continua să profeseze până la rezultatul anchetei, menţionând că o postare pe Facebook nu poate fi luată în considerare drept o sesizare

„Din punctul meu de vedere, dacă pacienta a fost internată şi tratată, lucrurile sunt în regula”,

Întrebat despre comportamentul medicului, Cristian Grasu a răspuns: „E o problema de civilizaţie, de educaţie”.

Primarul din Băicoi, Marius Constantin, a declarat că medicul care apare în filmare nu este angajat al Spitalului Orăşenesc Băicoi, ci are doar un contract de colaborare pentru gărzi. În urma scandalului, contractul va fi sistat.

„Am dispus o anchetă. Medicul nu este angajatul spitalului nostru, are doar o colaborare pe gardă, pentru că nu avem suficienţi medici ca să acoperim gărzile. Nu găsim o justificare a comportamentului doamnei doctor. Are o reacţie care nu se explică în niciun fel, de aceea vom întrerupe colaborarea”, a declarat Constantin.

Tags : internarispitalul judeteanspitalul orasenesc baicoi

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.