close
Sport

Petrolul Ploieşti a promovat în liga a III-a pe fondul unui specacol istoric creat de suporterii „lupilor galbeni”

Ziua de 24 iunie 2017 a intrat în istoria fotbalistică din România. Petrolul Ploieşti a renăscut ca Pasărea Phoenix.

Într-o atmosferă demnă de o finală Champions League, cu o coregrafie 3 D realizată pe tot stadionul (excepţie făcând tribuna 1), lupii galbeni au remizat pe Arena „Ilie Oana” în returul barajului de promovare cu Dentas Tărtăşeşti, scor 2-2, însă semieșecul nu a influențat cu nimic sărbătoarea „găzarilor”, care își asiguraseră calificare după victoria cu 3-0 din tur.

gla-scut

Aproximativ 14.000 spectatori- atenție, 13.914 de spectatori au achiziționat tichetele de intrare!-  s-au bucurat din plin de un spectacol fotbalistic, dar mai ales de un regal coregrafic, unic în țară, al suporterilor, după o regie care ar putea sfida galeriile marilor echipe mondiale.

În minutul 80, un show pirotehnic impresionant, în culorile galben-albastru, impresionant ca la derby-urile Serbiei, Turciei sau Greciei, l-au făcut pe arbitrul partidei să oprească partida și, în ciuda fumului bicolor care a invadat întreg stadionul și chair al rezultatului, suporterii au continuat mesajele de susținere pentru echipa favorită.

fcp-ultras

Oaspeţii dâmboviţeni au venit să-şi joace şansa şi au depus toate eforturile, cu multă ambiţie şi dăruire, fiind convinşi că este un prilej unic să îi vadă o ţară întreagă, partida de la Ploieşti fiind televizată de Digi Sport 1, dar și de faptul că, probabil, nu vor mai evolua, vreodată, în fața atâtor spectatori.

gladiatori1

Timp de o săptămână, suporterii de la Peluza Latină, Peluza „Ilie Oană” şi Tribuna a II-a au muncit aproape non-stop pentru cea mai frumoasă coregrafie 3 D văzută în România, o coregrafie care a uimit întreaga ţară şi a adus lacrimi de bucurie în templul fotbalului ploieştean. Pe parcursul coregrafiei de deschidere am văzut bărbați în toată firea lăcrimând, copleșiți de emoție. Momentul emoţionant îl puteți urmări aici:

„Mereu în luptă să apar, ce am învăţat să iubesc de la tine, tată! Sunt vremuri tulburi, ştim ce ne aşteaptă !“… parcă a fost mesajul întregului stadion, peste 13.000 de inimi galben-albastre bătând, aseară, doar pentru Petrolul.

Imaginile vorbesc de la sine…

Pentru ca sărbătoarea să fie împlinită, preşedintele „lupilor galbeni” s-a retras oficial din cariera de jucător. În minutul 84 „Il  Presidente” l-a înlocuit, în aplauzele celor 14.000, de spectatori pe căpitanul petroliștilor, Claudiu Tudor.

Deşi toată lumea se aştepta la un scor fluviu, dâmboviţenii au venit la Ploieşti să şteargă impresia din tur şi au reuşit. Ambiţioşi şi dornici de revanşă, oaspeții au deschis scorul prin Lețu, în minutul 7, cu un euro-gol de la peste 25 metri.

fcp1

Lupii şi-au revenit din şoc, au forţat egalarea însă, până la pauză, au ratat la aproape fiecare acţiune.

Scorul la pauză a fost 0-1, însă după pauză „amfitrionii” au restabilit egalitatea şi au răsturnat scorul.

În minutul 68, Nini Popescu a centrat perfect, iar Adrian Vintilă a egalat, şutând de la 8 metri.

În minutul 87, Nini Popescu a fost scăpat singur spre poarta adversă, a driblat portalul dâmboviţenilor şi a marcat în poarta goală.

În minutul 6 al prelungirilor (au fost dictate 10 minute pentru că meciul a fost oprit din cauza fumigenelor aruncate în teren de suporterii petrolişti), oaspeții au restabilit egalitatea prin Florin Sandu, care a şutat la colţul scurt de la 16 metri.

Scor final, 2-2, nu a supărat pe nimeni, Petrolul reuşind fără emoții promovarea în cea de a treia a ligă a ţării.

Pentru că era motiv de sărbătoare, Lucas, fiul lui Claudiu Tudor, a dat lovitura de începere, juniorul fiind însoţit, la mijlocul terenului, de către Mircea Dridea, dar şi de președintele AJF Prahova, Silviu Crângașu.

Înainte de debutul meciului, pe teren şi-au făcut apariţia fostele legende petroliste: Ion Catană, Gheorghe Matei, Paul Gușă, Jean Grama, Sandu Pitulice, Marcel Abăluță, Laurențiu Costache, Adrian Toader, Costel Ilie, Eugen Baștină, Daniel Zafiris, Ciprian Pura, Dincuță, Marius Măldărășanu, Nicolae Nuță, Butufei, Cămil Oprișan, Virgil Dridea, Eduard Iuhas… Aceştia au fost primiţi cu aplauze la scena deschisă.

fc

AJF a ţinut să contribuie la sărbătoarea promovării şi a premiat cele două echipe cu premii, diplome şi cupe, iar suporterii Petrolului au primit premiul pentru cea mai fairplay galerie din Prahova.

fcp-cupa

Pe lângă atâtea surprize frumoase, oaspeţii au primit o diplomă şi un premiu din partea AJF Prahova pentru participarea la baraj, cu atât mai mult cu cât aceştia n-au primit aceeaşi distincţie onorifică din partea AJF Dâmboviţa.

fcp2

Echipele:

Petrolul Ploiești: Marinică – Catană, Prunescu, Frâncu, Velisar – Cl. Tudor (cpt) (Cr. Vlad), Chiriță (Nițescu) – N. Popescu, Păun (Butufei), D. Gheorghe – Stănescu (Vintilă).

Dentaș Tărtășești: Curiman (Nedelea) – Micu (Costea), Mustafa, M. Sandu (cpt), Badea, D. Tudor – Dobre – Manea (54 Ana), Zaharia, Penescu, Badea – Lețu (Fl. Sandu).

Arbitrii: Bogdan Dumitrache – Ionuț Traian Neacșu (cei doi din București) și Cristian Ionuț Măndiță (Tunari)

Observatori: Constantin Ștefan și Aurel Ionescu (ambii din București).

Gabi Dima

Tags : fcpilie oanalupii galbenipetrolulploiesti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.