close
Actualitate

„Poezia e la Bistrița” – Ediția a a IX-a

Consiliul Județean Bistrița-Năsăud, Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud si Societatea de Concerte Bistrița organizează, între 6 și 9 iulie,a IX-a ediție a festivalului POEZIA E LA BISTRIȚA.

”Am dorit de la bun început să organizăm un festival de poezie și muzică de cameră pentru că am văzut că aceste două genuri sunt, din păcate, din ce în ce mai puțin luate în seamă în ultimii ani. Am devenit îngrijorați când am constatat că media tirajelor de poezie este de aproximativ 300 de exemplare la un autor și că muzica de cameră pierde teren. Am dorit să vedem dacă poezia și muzica de cameră mai trezesc interes pentru cineva. Am ajuns, iată, la a IX-a ediție, dovadă că anii trec și poezia rămâne. La Bistrița, poezia și muzica de cameră sunt iubite și dorite. Dacă 100 de oameni vin la Sinagogă să asculte poezie și muzică de cameră înseamnă că optimismul nostru s-a conservat, că lucrurile clasice sunt respectate în continuare”, a spus directorul CJC și totodată al festivalului, Gavril Țărmure.

Premiul ”Librarul anului” a ajuns anul acesta la Oana Doboși-Potcoavă și Raluca Selejan de la Librăria ”La două bufnițe” din Timișoara.

Dan Coman și Marin Mălaicu-Hondrari au prezentat participanții la această ediție, poeți, editori și muzicieni, după care pe scenă au urcat pentru un recital muzical Maria Răducanu și Sorin Terinte (pian).

Au lecturat din creațiile proprii poeții Cosmin Perța, Moni Stănilă, Floarea Țuțuianu, Vlad Drăgoi și Alex Cosmescu.

Prima seară a festivalului s-a încheiat cu un concert simfonic extraordinar susținut în Biserica Evanghelică de Noua Orchestră Transilvană, dirijor Petronius Negrescu, alături de solistul Radu Kis (vioară).

În program: P. I. Ceaikovski – Vals Scherzo, P. I. Ceaikovski – Melodia, L. van Beethoven – Simfonia a VI-a Pastorala.

  

B.N.

Tags : concurs poeziepoemepoezia e la bistrita

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.