close
Social

Premierul Tudose în război cu băncile: „Nu iau leafa pe card, nu plătesc comisioane. Terente era copil mic pe lângă voi!”

Prim-ministrul Mihai Tudose a menţionat, marţi, că a refuzat să primească salariul pe un card bancar, întrucât nu a fost de acord să achite comisioanele impuse pentru tranzacţii.

Întrebat la România TV de ce nu are bani în conturi la bănci, premierul a răspuns: „Nu prea am ce bani în bancă să am, că ăştia sunt toţi banii. (…) Am refuzat să îmi pun leafa pe card ca să nu trebuiască să îi dau băncii ăleia doi bani de câte ori folosesc cardul. Nu vreau să îi dau, consider că nu merită”.

Şeful executivului a povestit şi o întâmplare neplăcută pe care a avut-o cu sistemul bancar: „Am avut un cont în bancă, cu o sumă minoră în valută, era vorba de 500 de dolari, şi după vreo doi ani m-a sunat banca să îmi spună că nu numai că nu mai am banii, trebuie să mai dau eu 50 de dolari, că, de fapt, comisionul (…) a mâncat fondul. (…) Iertaţi-mă: ‘Terente era copil pe lângă voi, chiar era băiat bun’. Dar atunci asta a fost poziţia mea ca persoană fizică”, a spus Tudose.

De asemenea, Tudose a reluat criticile referitoare la băncile care nu au profit: „Ca prim-ministru, spun aşa: ‘Domnule, noi trebuie să facem nişte lucruri în ţara asta, am vorbit de spitale, am vorbit de educaţie, am vorbit de drumuri. Dacă tu îmi spui că eşti bancă specializată pe profit (…), lucrezi cu banii noştri şi spui că nu ai profit? Păi, cred că ai o problemă! Sau ai o problemă de management sau ai o problemă că vei continua să ne consideri proşti că nu ne dăm seama ce faci’. Și, iertaţi-mă, dar ajunge!”, a afirmat Tudose.

Întrebat unde ar trebui să îşi ţină oamenii banii, şeful Guvernului a specificat: “la băncile serioase şi care au profit”.

„Sunt nişte bănci serioase, care respectă România, şi nişte bănci care încearcă să fie mai deştepte decât statul. (…) Dacă au profit, înseamnă că banii noştri sunt în siguranţă, nu? Aşa zic”, a spus Tudose. Totodată, şeful Guvernului a afirmat că îşi doreşte de la bănci „intrarea în normalitate”.

„Să facă o activitate normală, să facă banking în România, să îşi plătească dările la stat. (…) Am mai auzit ţipete şi scâncete: ‘Domnule, dar ştiţi câţi bani plătim noi la stat?’. Adică impozite pe clădiri şi impozite pe salarii. Am înţeles că îţi plăteşti impozitul pe clădirea mare şi frumoasă făcută eventual tot cu banii noştri şi îţi plăteşti impozitul pe salariul ăla frumos, de şef de bancă. Păi nici pe alea nu vrei să le plăteşti? Eu vorbesc de impozitul pe profit, că dacă, repet, tu eşti bancă şi n-ai profit, avem o problemă”, a mai declarat Tudose.

Tags : banciguvernmihai tudosepremier

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.