close
Actualitate

Primarul UDMR din Miercurea Ciuc, OBLIGAT să înlăture steagul secuiesc de pe domeniul public

Curtea de Apel Târgu Mureș a respins, la data de 19 septembrie, recursul declarat de Primarul municipiului Miercurea Ciuc împotriva sentinței Tribunalului Harghita din luna martie a.c. prin care acesta a fost obligat de instanță să îndepărteze steagul secuiesc și steagul municipiului de pe domeniul public, de lângă Teatrul municipal.

Tribunalul Harghita a admis în luna martie a.c. acțiunea Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) și la obligat pe primarul UDMR din Miercurea Ciuc, radicalul UDMR Ráduly Róbert-Kálmán, să îndepărteze steagul secuiesc și steagul municipiului de pe domeniul public, lângă Teatrul municipal.

Soluția pe scort a Tribunalului Harghita: „Respinge excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a pârâtului, excepţia inadmisibilităţii acţiunii în contencios administrativ, precum şi excepţia lipsei de interes a reclamantei, invocate de pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC şi de intervenientul FÜLEKI ZOLTÁN LADISLAU. Respinge excepţia nulităţii acţiunii şi excepţia lipsei obiectului, invocate de pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC. Admite acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamanta ASOCIAŢIA CIVICĂ PENTRU DEMNITATE ÎN EUROPA (ADEC), în contradictoriu cu pârâtul PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC, şi în consecinţă: Obligă pârâtul la îndepărtarea steagului Consiliului Naţional Secuiesc, cunoscut şi ca steagul secuiesc, arborat pe domeniul public al mun. Miercurea Ciuc, lângă Teatrul municipal. Obligă pârâtul la îndepărtarea steagului alb, steagul oraşului Miercurea Ciuc, arborat pe domeniul public al mun. Miercurea Ciuc, lângă Teatrul municipal. Respinge cererea pârâtului PRIMARUL MUNICIPIULUI MIERCUREA CIUC pentru aplicarea unei amenzi judiciare pe seama reclamantei. Respinge cererea de intervenţie accesorie formulată de intervenientul FÜLEKI ZOLTÁN LADISLAU. Obligă pârâtul să plătească reclamantei cheltuieli de judecată în cuantum de 50 lei. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Recursul de depune la Tribunalul Harghita, sub sancţiunea nulităţii. Pronunțată, în condițiile art.396 alin.2 din C.pr.civ., azi, în data de 07.03.2017.”

Primarul municipiului Miercurea Ciuc a formulat recurs împotriva sentinței Tribunalului Harghita. Curtea de Apel Târgu Mureș a respins însă recursul.

Soluția pe scurt de Curții de Apel Târgu Mureș: „Respinge recursul formulat de Primarul mun. Miercurea Ciuc împotriva Sentinţei nr. 372/7.03.2017 pronunţate de Tribunalul Harghita în dosarul nr. 1040/96/2016. Obligă recurentul la plata sumei de 1.000 lei cu titlu de cheltuieli de judecată, către intimata Asociaţia Civică pentru Deminitate în Europa. Definitivă” (detalii aici).

Sentința Tribunalului Harghita a rămas astfel definitivă și irevocabilă și va trebui pusă în executare de primarul radical din Miercurea Ciuc.

Dan Tănasă

Tags : miercurea ciucnationalismprimariesteagtargu muresudmr

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.