close
Agenda culturalăPromovate

Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești deschide stagiunea cu premiera oficială a spectacolului „Unchiul Vanea”

În deschiderea stagiunii 2017-2018, cea de-a 68-a din istoria teatrului ploieştean, Teatrul Toma Caragiu vă invită să urmăriţi cel mai recent spectacol al secţiei Dramă, Unchiul Vanea, de A.P. Cehov, premiera oficială, în regia Sânzianei Stoican, sâmbătă, 16 septembrie, de la ora 18.30, iar marţi, 19 septembrie, spectacolul va fi susţinut în cadrul celei de-a XI-a ediţii a Festivalului Zile şi Nopţi de Teatru la Brăila.

Potrivit directorului Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, Mihaela Rus, în acest an, Festivalul de Teatru va avea loc între 31 octombrie și 5 noiembrie, șase seri de festival, pe parcursul cărora sunt programate 16 spectacole, dar și concerte și evenimente stradale. Gazde vor fi, pe rând, Sala Teatrului, Casa de Cultură a Sindicatelor, Casa de Cultură a Studenților și, evident, sala recent inaugurată a Teatrului pentru Copii „Ciufulici”.

Cu acest prilej, la Ploiești, ne putem bucura de prezența Teatrului Național București, cu un spectacol pe al cărui afiș se regăsesc numele lui Victor Rebengiuc, Mariana Mihuț și Gheorghe Visu, Teatrul Odeon, cu o piesă regizată de Andrei Șerban, Teatrul ACT, cu un spectacol care îl are în prim-plan pe actorul Marcel Iureș.

Teatrul pentru Copii Ciufulici va avea primele reprezentaţii ale acestei stagiuni, duminică, 17 septembrie, de la ora 10.30 şi 12.00, în sala Teatrului pentru Copii, când veţi putea fi părtaşi ai aventurilor magice din spectacolul Amnarul fermecat, adaptare de Cristian Pepino după H.C. Andersen.

În aceeaşi zi, de la ora 18.30, Sala Teatrului Toma Caragiu va găzdui evenimentul “Caragiale – uriaşul culturii noastre”, organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Ploieşti şi Fundaţia “Geo Barton”, cu ocazia comemorării în 2017 a 105 ani de la dispariţia marelui dramaturg. Evenimentul va include proiecţia unui documentar despre importanţa lui I.L.Caragiale în teatrul românesc, urmată de alocuţiuni ale unor personalităţi ale culturii naţionale.

Teatrul de Revistă Majestic începe această stagiune cu două reprezentaţii ale spectacolului My Fair Lady, regia, scenariul şi lightdesign Alice Barb, vineri, 22 septembrie şi sâmbătă, 23 septembrie, de la ora 18.30.

În această stagiune vor fi marcați cei 60 de ani de la înființarea secției de Revistă, care va fi marcată în perioada 13-15 octombrie 2017, spectacolele având teme interbelice, Zaraza urmând să închidă manifestarile dedicate acestui eveniment. Evenimentul se va încheia cu un spectacol de gală ce-i va aduce la Ploiești, printre alții, pe Daniel Iordăchioaie, Aurelian Temișan, Adrian Enache, Corina Chiriac și Laurențiu Cazan.

V.R.

Tags : dramamihaela ruspiese de teatruspectacoleteatrul de revistateatrul toma caragiu ploiesti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.