close
Cronică

„Testamentul lui Abraham” depăşeşte 58.000 de exemplare vândute la numai trei luni de la apariţie

Volumul “Testamentul lui Abraham” de Igor Bergler depăşeşte 58.000 de exemplare vândute la numai trei luni de la apariţie, anunţă Editura Litera, într-un comunicat.
“Prin comparaţie, ‘Biblia Pierdută” (n.r. prima carte a autorului) vânduse în aceeaşi perioadă 51.000 de exemplare. (…) Dacă evoluţia celei de-a doua cărţi a autorului român va fi comparabilă, va depăşi în doi ani 150.000 de exemplare şi va deveni cel mai vândut roman autohton de la revoluţie încoace”, precizează Editura Litera.
Oferită la prevânzare din 1 septembrie, în librării din 1 octombrie, “Testamentul lui Abraham” este câştigătoarea celui mai important trofeu la ediţia 2017 a Târgului Gaudeamus, fiind prevândută în câteva ţări importante, informează Litera.
Pentru primăvara acestui an, editura anunţă apariţia volumului “6 poveşti cu draci”, “o carte de povestiri în afara seriei Charles Baker şi, în toamna lui 2019, cel de-al treilea roman al seriei, Minciuna lui Michelangelo”.
Igor Bergler a debutat, în 2015, cu romanul “Biblia pierdută”. Potrivit Editurii Litera, “Biblia pierdută” a fost vândută în 15 ţări şi va apărea la cele mai importante edituri din fiecare ţară, culminând cu La nave di Teseo, editura înfiinţată de Umberto Eco, în Italia.

Roman polițist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, Testamentul lui Abraham este o carte inegalabilă. Cu acest roman, mai mult chiar decât cu Biblia pierdută, Igor Bergler dovedește că e un scriitor extraordinar.

Un scandal cu prostituate la summitul Americilor de la Cartagena. Un atentat la viața președintelui Statelor Unite. O bibliotecă dispărută de 2 000 de ani. O organizație secretă. Și încă una. O lungă istorie de papi mincinoși. Criminali de război. Un oraș legendar. Agenți cu identități multiple. O bestie numită „El Diablo“. Și toate numele sale. Doar simpla ei apariție te face să încărunțești pe loc. Un asasin plătit care îl știe pe dinafară pe Borges. Zece manuscrise dispărute ce reapar brusc. Și codurile complicate ascunse în ele. Un uriaș și un pitic. Și un festin roman. Un basilisc și un șarpe cu pene. O femeie fatală. Un polițist care nu poate uita niciodată nimic. Un psihiatru care crede că 240 de călugări franciscani îi locuiesc creierul. Un om cu părul portocaliu. O poveste cu sclavi. Și cu președintele lor. Oameni obișnuiți prinși în întâmplări neobișnuite. Un trecut care devine pentru câteva clipe prezent, doar pentru a dispărea din nou pentru totdeauna. Cervantes și Eco și Borges. Și peste toate astea, cărțile. Toate cărțile.

UN ROMAN CARE TE VA BÂNTUI MULTĂ VREME DUPĂ CE L-AI CITIT

„Roman polițist, roman de aventuri, thriller, roman metafizic, roman istoric, desfătare erudită, parodie în cel mai înalt grad, Testamentul lui Abraham este, în opinia mea, o carte inegalabilă. Cu acest roman, mai mult chiar decât cu Biblia pierdută, Igor Bergler dovedește că e un scriitor extraordinar. Și nu numai pentru literatura română.“ – Jean Harris
„Testamentul lui Abraham este dovada supremă că bibliotecile nu ard niciodată, că fascinantele narațiuni disparate, de la mitologie la Cervantes, de la romanul gotic la neoromantismul lui Stevenson, de la Borges la Eco și de la imaginarul oculto-conspirativ la fervoarea hermeneutică, pentru începători, a lui Dan Brown, se înscriu într-o Mare Narațiune care se sprijină, la rândul ei, pe întreaga memorie a umanității. Parodia și satira, aluzia subversivă și interogația gravă, țesătura epică, de o acuratețe geometrică aproape monstruoasă, imaginarul baroc, frisonul magico-metafizic devin, în mâinile lui Igor Bergler, arme paradoxale: devastatoare și fascinante în același timp. Tensiunea la cote maxime a unei epici insațiabile, din care orice evadare devine imposibilă, îi imprimă cititorului până și ritmul respirației prin fraza alertă, cinematografică.
Sumă a tuturor bibliotecilor, noua Bibliotecă a lui Igor Bergler nu se mai adresează doar memoriei, ci deconstruiește, fecundează și reconstruiește întreaga istorie. Printr-o arhitectură unică și irepetabilă. De vreo 700 de pagini: Testamentul lui Abraham.“ – Pavel Șușară
„Cel care refuză să citească cărțile lui Igor Bergler pentru că au succes seamănă cu cei care îl resping pe Umberto Eco pentru că și-a vândut romanele în zeci de milioane de exemplare.“ – Milo Temesvar

D.P.

Tags : cartieditura literaTestamentul lui Abraham

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.