close
Agenda culturalăPromovate

COMUNICAT de presă – „Tabăra Naţională de Sculptură Monumentală România 100 – Ploieşti”

Asociația Culturală 24 PH Arte Ploiești vă invită vineri, 19 octombrie 2018, ora 10.00, la conferinţa de presă organizată în Parcul Municipal Vest, în apropierea Serelor, unde a fost lansat Proiectul „Tabără Naţională de Sculptură Monumentală România 100 – Ploieşti”, desfăşurat cu ocazia Centenarului Marii Uniri, un proiect susținut de viceprimarul Municipiului Ploiești, Cristian Mihai Ganea, și sprijinit de viceprimar George Pană și de consilierul local Sorin Văduva.

Asociația Culturală 24 PH Arte, susținută de Primăria Municipiului Ploiești și Consiliul Local al Municipiului Ploiești, readuce la cunoștința publicului inițierea proiectului cultural  „Tabăra Naţională de Sculptură Monumentală România 100 – Ploieşti” în Parcul Municipal Ploiești Vest

Scopul proiectului este de a înnobila estetic un loc al cărui număr de vizitatori este în continuă creștere. Prin aceast proiect, Municipiul Ploiești se alătură orașelor europene și din întreaga lume care promovează cultura prin artă.

Îmbogățirea estetică urbană prin proiecte individuale presupune costuri extrem de mari. Inițiativa noastră, Tabăra de sculptură din Parcul Municipal Ploiești Vest în care șapte dintre cei mai buni artiști români realizează șapte lucrări, într-un timp scurt, cu un buget semnificativ redus, conduce la o scădere importantă a costurilor unei astfel de acțiuni culturale de amploare, foarte importantă pentru dezvoltarea estetică urbană. Ideea este extrem de folositoare în perspectiva promovării Municipiului Ploiești în spațiul elitelor culturale europene. 

Vă reamintim că, pe parcursul lunii octombrie, sub dalta a șapte artişti români, respectiv Daniel Dan, Maxim Dumitraș, Alfred Dumitriu, Bogdan Hojbotă, Petre Virgil Mogoșanu, Eugen Petri, Ion Zderciuc, marmura românească de Rușchiţa se va transforma în tot atâtea opere de artă, cu tema Centenarului Marii Uniri de la 1918.

Acest eveniment, în premieră pentru Municipiul Ploiești, constă într-o reîntoarcere spectaculoasă la momentul Marii Uniri, unde profunzimea și misterul construcției sunt încapsulate în forme sculpturale. Timp de o lună, ploieștenii pot să admire cum limitele structurale ale materialului prind noile forme de expresie artistică, fiecare artist imprimând-și punctele de vedere proprii care încearcă să se ancoreze în prezent, redefinindu-l în acelaşi timp.

Info:

„Tabăra Națională de Sculptură Monumentală – România 100 – Ploieşti 2018” este un proiect inițiat de  Asociația Culturală 24 PH Arte, sub organizarea Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” Ploiești, cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Ploiești în parteneriat cu UAP – Filiala Ploiești, Parc Municipal Vest, TCE, SGU, Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești, având ca motto: „Nu există patriotism fără patrimoniu!”, sub tema Centenarul Marii Uniri, reprezentanții acestor instituții fiind invitați la această conferință.

Asociația Culturală 24 PH Arte este o organizație apolitică, non-profit şi non-guvernamentală, a cărei misiune este de a promova și susține orice tip de activitate cultural-artistică. Scopul Asociaţiei îl constituie desfăşurarea unor acţiuni organizate în vederea creşterii ofertei culturale, formativ-educative şi didactice pe plan local, regional, naţional prin activităţi formativ-educative şi didactice, precum şi alte activităţi interdisciplinare şi multiculturale.

Totodată, organizează bilunar Cenaclul literar „Ion Luca Caragiale” Ploiești și editează publicația literară www.24pharte.ro, prin care sunt mediatizate personalitățile din spațiul cultural local și național, precum și tinerele speranțe din toate domeniile cultural-artistice.

Asociația Culturală 24 PH Arte

Sponsori: BES România, Cramele Bolgiu Urlați, Selgros, Apa Nova, Curtea Berarilor Timișoreana Ploiești

Parteneri media: www.24pharte.rowww.stirileproprahova.rowww.deprahova.ro, www.faptdivers.ro, www.infoploiesticity.ro, Ziarul Lumina, Arte Fapte

Tags : Tabăra Naţională de Sculptură Monumentală România 100 – Ploieşti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.