close
Agenda culturalăPromovate

Expoziție inedită sub egida Programului Național „România 100 de ani” la Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova

„Unitatea națională fă-o în inimi, și de la sine se va scrie pe steag”– Nicolae Iorga

La împlinirea unui secol de la eroicele lupte din vara anului 1917 – Mărăști, Mărășești, Oituz – la Ploiești, sub egida Programului Național „România 100 de ani”, în zilele de 9 și 10 iunie 2017, puteți retrăi atmosfera ‘fierbinte’ a frontului, istoria coboară în stradă, eroii prind viață, lăsându-ne să pătrundem într-o lume în care dragostea de țară și de neam însuflețea inimi și clădea caractere.

Organizat de Muzeul Județean de Istorie și Arheologie Prahova, la sediul său din Str. Toma Caragiu, nr.10, în colaborare cu Asociația ‘6 Dorobanți’, evenimentul își propune să fie o experiență inedită pentru pasionații de istorie, dar și o necesară lecție de patriotism, într-o lume ancorată într-un prezent tot mai mercantil.

Vineri, 9 iunie, începând cu ora 17.00, în curtea muzeului, va fi recreată atmosfera Primului Război Mondial, în cadrul unui eveniment militar inedit, ‘Pe aici nu se trece!’, din care nu vor lipsi organizarea unei tabere militare, prezentările de uniforme și echipamente militare și multe alte surprize pe care vă invităm să le descoperiți.

Protagoniștii evenimentului vor fi nimeni alții decât membrii Asociației ‘6 Dorobanți’, organizație înființată în Prahova în 2006, care își propune să reînvie spiritul cazon din timpul Războiului de Reîntregire a Neamului.

Cei care doresc să cunoască și să înțeleagă mai bine atmosfera tipică epocii Primului Război Mondial sunt așteptați și sâmbătă, 10 iunie 2017, la ora 11.00, în sala ‘Auditorium’ a muzeului, la vernisajul expoziției temporare ‘În tranșee pentru țară…’

Expoziția restituie, într-o manieră captivantă, ambianța și contextul militar-istoric al acelor vremuri, prin valorificarea patrimoniului muzeal propriu, a pieselor de epocă puse la dispoziție de colecționarii Doru Fărcuș, Ciprian Rădulescu, Radu Constantin și a reconstituirilor.

Tags : comemorariexpozitiimarea uniremuzeul de istorie si arheologie prahovaprimul razboi mondial

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.