close
Tradiții

Fără mese întinse și rochii de gală: Cum arăta Paştele Blajinilor în 1941

zugo.md

Fără veselă dată de pomană, morminte îngrădite şi rochii de gală – aşa arăta Paştele Blajinilor în 1941. Oamenii aduceau la cimitir doar cozonaci, ouă roșii și lumânări.

Administratorii paginii Casa Mare au publicat o imagine care a fost făcută cu mai mult de 70 de ani în urmă. Potrivit acestora, pe locul de odihnă veșnică a celor decedați erau așezate 24 de pomene, transmite Știri.md cu referire la zugo.md.

”Oul roşu pus pe mormânt simbolizează Paştele, iar cozonacul trupul lui Iisus Hristos. Asupra cozonacului punem o lumânare din ceară, nicidecum din altă materie, pentru că ceara este adunată de cea mai curată ființă de pe pământ – albina, din mireasma florilor, cea plăcută lui Dumnezeu, precum şi mirul cel mirositor adus de femeile mironosițe”, scriu autorii postării.

Potrivit administratorilor paginii, fotografiia a fostă făcută într-un cimitir dintr-un sat bucovinian.

(zugo.md)

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.