close
Agenda culturalăPromovate

FESTIVALUL NAȚIONAL DE POEZIE „OCROTITI DE EMINESCU”

Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va participa, în perioada 25-28 ianuarie 2018, la Blaj, la Festivalul Naţional de Poezie “Ocrotiţi de Eminescu”, ediţia a XVIII-a.

Concursul “Ocrotiţi de Eminescu“ este organizat de către Asociaţiunea Transilvană pentru Literatura şi Cultura Poporului Român Astra, Despărţământul “Timotei Cipariu” Blaj.  Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” a Municipiului Ploieşti va fi reprezentată la ambele secţiuni ale concursului. La secţiunea de creaţie literară – poezie, s-au înscris patru concurenți, ale căror lucrări au fost trimise de către instituția noastră organizatorilor de la Blaj.

La secţiunea de recitare din lirica eminesciană, care se va desfăşura pe 27 ianuarie 2018, Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” va participa cu cinci concurenţi. Aceştia sunt liceenii care au obţinut premii la Concursul judeţean de recitări “Ca un luceafăr am trecut prin lume”, organizat de către Casa de Cultură “Ion Luca Caragiale” în data de 15 ianuarie 2018: Păuna Rareș Andrei, de la C.N. MILITAR “D. CANTEMIR”, Breaza, Trăsnea Mihai-Răzvan, de la C.N. “I.L. Caragiale” Ploieşti, Vintilă Virginia- Georgiana, de la C.N. “Nichita Stănescu” Ploieşti, Stoica Elena-Patricia, de la C.N. “I.L. Caragiale” Ploieşti, Zett Ana, de la C.N. “Mihai Viteazul”, Ploiești.

În seara de 25 ianuarie, elevii ploieşteni participanţi la secţiunea de recitare lirică vor pune în scenă, la Biblioteca municipală “Şcoala ardeleană” din  Blaj, o schiță de Ion Luca Caragiale. Anul acesta, anul Centenarului Marii Uniri, instituția noastră va  organiza o excursie cu scop istoric și cultural, pe “autostrada Marii Uniri”, poposind la Blaj și la Alba Iulia, locuri unde elevii vor vizita obiective de interes național. Cu această ocazie, tinerii vor susține recitaluri poetice și momente de teatru.

Tags : evenimente unirefestival poeziemarea unire

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.