close
Agenda culturalăPromovate

Lansarea albumului „Castelul JULIA HAȘDEU”, autor Jenica Tabacu

Consiliul Local şi Primăria Câmpina, Muzeul Memorial „B. P. Hașdeu” și Societatea Scriitorilor Prahoveni organizează sâmbătă, 11 noiembrie 2017, orele 11.00, la Castelul Julia Hașdeu, „Julia Hașdeu in memoriam”, prilej cu care va fi lansat albumul „Castelul JULIA HAȘDEU”, autor Jenica Tabacu, și „Oraşul închis”, un roman de Viorica Răduţă.
Prezintă: Mioara Bahna și Florin Dochia

În program:
Festivitatea de premiere a Concursului Naţional de Poezie „Julia Hasdeu”, ediţia a XV-a, organizat de Casa de Cultură „I. L. Caragiale”, Ploieşti; coordonator proiect: prof. Gelu Ionescu
Recital de pian W.A.Mozart, susţinut de Anca Săftulescu:
• Fantezia în re minor KW 397
• Rondo în re major KW 485
• Fantezia în do minor KW 475
F. Chopin
• 4 Mazurci op. 68
R. Schumann
• Sonata în sol minor op. 22
G. Enescu
• Toccata

Pianista Anca Săftulescu, Doctor în muzică (2017), a absolvit cursurile de Licenţă (2008) şi Masterat (2011) ale Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti. În anul 2006, obţine o bursă de studii universitare la Conservatoire National Supérieure de Musique et de Danse de Paris. Măiestria interpretativă a pianistei Anca Săftulescu a fost recunoscută în cadrul unei varietăţi de evenimente culturale, susţinând recitaluri şi concerte cu orchestra pe scene importante din România, Statele Unite ale Americii, Franţa, Italia şi Belgia, evenimente organizate la Ateneul Român, Julliard School sau Conservatoire National Supérieure de Musique et de Danse de Paris. A fost invitată în numeroase emisiuni culturale TV şi radio, realizând înregistrări selectate pentru CARDEX. Este laureată a peste 25 de competiţii muzicale naţionale şi internaţionale, în repetate rânduri fiind invitată să participe în cadrul unor festivaluri de muzică de renume internaţional. Prin proiectul european de înregistrări Tasti neri, tasti bianchi desfăşurat la Conservatorio „Guido Cantelli” din Italia, a înregistrat un CD a cărui lansare a avut loc la Roma şi New York.
Intrare liberă

F.B.

Tags : anca saftulescuConsiliul Localflorin dochiajenica tabacuJulia HasdeuMuzeul Memorial „B. P. Hasdeu”Primăria CâmpinaSocietatea Scriitorilor Prahoveniviorica raduta

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.