close
Creștinătate

Punerea pietrei de temelie pentru biserica Mănăstirii Cenicientos

Duminică, 19 noiembrie 2017, a fost zi de aleasă bucurie și binecuvântare pentru obștea monahală de la mănăstirea ortodoxă română cu hramurile Nașterea Domnului și Soborul Maicii Domnului, localitatea Cenicientos, Spania. Bucuria a fost prilejuită de sfințirea (punerea) pietrei de temelie pentru construirea bisericii mănăstirii. După slujba de punere a pietrei de temelie a urmat Sfânta Liturghie arhierească săvârșită de Preasfințitul Părinte Episcop Timotei, al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei, și Preasfințitul Părinte Marc Nemțeanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Europei Occidentale, având alături un sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit, Preasfințitul Marc a tâlcuit pericopa evanghelică a duminicii. Trebuie să ne cultivăm bogăția sufletească față de aproapele prin fapte bune pentru ca să ajungem în Împărăția lui Dumnezeu. Să fim atenți și foarte lucizi ca să nu ne pierdem bogăția interioară și să nu ne lepădăm de Dumnezeu. Să ne grăbim înspre Dumnezeu și să-I cerem iertare ca astfel să fim buni chivernisitori sufletești și mergători pe calea vieții înspre Împărăția cerurilor.

La finalul slujbei Preasfințitul Timotei a adresat credincioșilor prezenți îndemnul de a-și păstra vie credința rămânând mereu aproape de Biserică, deoarece așa vor fi mereu aproape de Dumnezeu. În încheiere Preasfinția Sa a mulțumit maicii starețe Serafima Beko și obștii monahale a mănăstirii, preoților slujitori și credincioșilor veniți din împrejurimi pentru acest eveniment deosebit de important pentru mănăstirea Cenicientos.

Biroul de presă al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei și Portugaliei

Tags : hramurile Nașterea Domnului și Soborul Maicii Domnuluilocalitatea Cenicientosspania

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.