close
Agenda culturalăPromovate

FESTIVALUL CONCURS – NAȚIONAL DE FOLCLOR „CUNUNA DE CÂNTEC ROMÂNESC” la Ploiești

În perioada 8-9 septembrie 2017, la Ploiești, va avea loc cea de-a IV-a ediție a FESTIVALULUI CONCURS-NAȚIONAL DE FOLCLOR „CUNUNA DE CÂNTEC ROMÂNESC”. Scopul esențial al acestei manifestări culturale îl reprezintă promovarea tinerelor talente interpretative în domeniul cântecului popular românesc, în strânsă corelare cu valorificarea scenică a celor mai autentice și valoroase piese de port popular, specifice zonei folclorice reprezentate.

Valoarea interpretării este indispensabil legată de autenticitatea, varietatea și calitățile artistico-educative ale repertoriului.

Concursul este destinat interpreților cu vârsta minimă de 15 ani și maximă de 30 de ani, cu evidente calități interpretative, cu un repertoriu corespunzător cerințelor stipulate mai sus, cu o ținută scenică adecvată și o vestimentație specifică zonei folclorice reprezentate.

Nu sunt admiși în concurs interpreți vocali profesioniști ori angajați ai instituțiilor de spectacole. Prestația interpreților în concurs nu va depăși 5 minute.

Înscrierile se fac până la data de 23 august 2017, prin transmiterea următoarelor materiale:

  • fișa de înscriere;
  • partiturile pieselor ce vor fi interpretate în concurs : 1) o doină sau baladă; 2) o piesă cu acompaniament instrumental; 3) o piesă de rezervă încadrabilă la punctul 2.
  • elevii sau studenții vor trimite o copie după carnetul de elev sau student, vizat la zi; în cazul nepredării acestora organizatorilor festivalului, la calculul premiilor se va reține și vira impozitul aferent premiilor câștigate.

Materialele trimise nu se returnează.

Concurenții selectați vor sosi la Ploiești, vineri, 8 septembrie 2017, până la ora 12, la sediul Casei de Cultură „Ion Luca Caragiale” din Ploiești, Piața Eroilor nr. 1 A. Persoană de contact: Grama Gheorghe, telefon — 0725893136.

În după-amiaza zilei de vineri, la ora 15.00, concurenții se vor întâlni cu Orchestra Festivalului (Orchestra de Folclor „Flacăra Prahovei” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești) și vor trece în revistă piesele repertoriale.

Concursul se va desfășura sâmbătă, 9 septembrie 2017, începând cu ora 15.00, în Sala de concerte „Ion Baciu” a Filarmonicii „Paul Constantinescu” din Ploiești, str. Anton Pann, nr. 5, iar Gala laureaților , în aceeași locație și în aceeași zi, în jurul orei 18.00.

Juriul va atribui diplome și urmatoarele premii:

Marele premiu—1.500 lei și Trofeul festivalului

Premiul I — 1.000 lei

Premiul II — 700 lei

Premiul III — 500 lei

Premiul de autenticitate — 300 lei

Premiul special al juriului — 200 lei

3 Mențiuni a 100 lei fiecare

Juriul își rezervă dreptul de a redistribui premiile în cadrul aceleiași sume globale, dacă realitatea o impune. De asemenea, poate să acorde noi premii, în obiecte sau bani, pe baza ofertelor venite din partea unor persoane fizice sau juridice. Deciziile juriului sunt inatacabile.

Câștigătorul locului I de la ediția precedentă va fi invitat să susțină un recital în cadrul actualei ediții contra unui onorariu negociat.

Proceduri finale:

Organizatorii asigura, pentru fiecare concurent, (inclusiv pentru invitatul in recital si un reprezentant al Casei de Cultura I.L. Caragiale Ploiesti) cazare și masa pe parcursul desfașurarii concursului (vineri — prânz și cina, sâmbata — mic dejun, prânz, masa festiva). La masa festiva vor participa in calitate de invitati membri ai juriului, reprezentati ai presei, ai sponsorilor, organizatori, etc. Pentru concurenții care nu au posibilitatea de a pleca sâmbata, dupa terminarea concursului, organizatorii asigura cazare (sâmbata) și mic dejun duminica. Pentru însoțitori cazarea va fi asigurată contra cost direct prestatorului de servicii.

Pentru buna desfășurare a evenimentului un reprezentant al Casei de Cultura ‘I.L. Caragiale’ a Municipiului Ploiesti va însoti în permanență grupul de concurenți pe toată perioada concursului.

Cheltuielile de transport din localitatea din care provin până la Ploiești și retur revin participanților sau instituțiilor pe care le reprezintă.

Organizatorii au dreptul de a dispune de materialele înregistrate pe parcursul manifestării, în scopul conservării și promovării lor culturale. În acest sens își propun să editeze și o culegere, alcătuită din cântece autentice, mai puțin sau deloc cunoscute pe plan național, prezentate de către concurenți în cadrul festivalului de la Ploiești.

Director, Ing. Luminița Avram

Tags : cantece populareCUNUNA DE CÂNTEC ROMÂNESCfestival folclorfolclorploiesti

Leave a Response

Politică comentarii: Site-ul acesta a fost creat pentru a susține și a încuraja dezbaterea și schimbul de opinii și argumente. Încurajăm și apreciem opinii contrare celor exprimate în articolele publicate pe acest site, însă atâta timp cât afirmațiile se fac pe un ton respectuos, mai ales când sunt adresate autorului sau unui alt comentator.